5 racegames om naar uit te kijken in 2024

Racegames 2024 info

Het is een publiek geheim dat we bij Autofans geregeld achter het digitale stuur kruipen. Vraag dat maar de PS5-controller die elke week doorheen de redactievergadering vliegt. Naar welke 5 racegames wij uit kijken in 2024?

2023 was een sterk jaar voor liefhebbers van racegames. Met inzendingen zoals LEGO 2K Drive, Forza Motorsport, The Crew Motorfest en Hot Wheels Unleashed 2 was er voor elk type gamer wat wils. Dit jaar belooft echter nog extremer te worden. Met een rist racegames die onze handen nu al laten kriebelen.

1. Top Racer Collection

Voor onze eerste inzending nemen we een blast to the past, want Top Racer Collection brengt de klassieke Top Gear-games van de jaren 90 naar de moderne consoles. De collectie geeft je toegang tot Top Racer, Top Racer 2, Top Racer 3000 en het minder bekende Top Racer Crossoads. Mét online en offline multiplayer, 140 parcours en een CRT-filter is dit er eentje die een nostalgische glimlach op je tronie kan toveren.

Beschikbaar vanaf 11 januari voor Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S|X en Steam.


2. Le Mans Ultimate

Elk jaar krijgen we een racegame met de Formule 1 en het WRC in de hoofdrol, maar Le Mans? Dat is alweer dik 20 jaar geleden. Daar komt dit jaar verandering in met Le Mans Ultimate. Geen vrees, het spel biedt het volledige circuitrooster aan van het World Endurance Kampioenschap en je hoeft ook geen 24 uur achter elkaar voor je scherm gekluisterd te zitten. Het kan wel, als je dat wil...

Beschikbaar vanaf 20 februari voor Steam


3. Test Drive Unlimited Solar Crown

Spreekt het rondscheuren in een open wereld je meer aan? Dan zal je volledig aan je trekken komen bij Test Drive Unlimited Solar Crown. Deel één en twee in de reeks zijn uitgegroeid tot cultgames waardoor de verwachtingen voor deel 3 torenhoog liggen. Je koopt huizen, outfits voor je avatar en natuurlijk ook auto's terwijl Hong Kong Island je speelgrond is.

Beschikbaar vanaf N.b. voor Nintendo Switch, Xbox Series X en Xbox Series S, Microsoft Windows, PlayStation 5


4. Pacific Drive

Pacific Drive is per definitie geen racegame maar de door Ironwood Studios ontwikkelde ontdekkingsgame belooft nu al een interessante inzending te worden. In Pacific Drive kruip je achter het stuur van je klassieke Amerikaanse stationwagen om systematisch de geheimen van de wereld te ontdekken na een apocalyptisch evenement. Klinkt vaag maar dat wakkert alleen maar de interesse bij ons aan!

Beschikbaar vanaf 22 februari voor PC en PlayStation 5


5. Expeditions: A Mudrunner Game

Zoek je naar de ultieme offroadgame? Dan kom je vanzelf bij Mudrunner uit, want geen enkele reeks pakt digitaal offroaden zo serieus aan. Dit jaar krijgen we een nieuwe editie van de game en Expeditions: A Mudrunner Game belooft het volume nog verder op te schroeven.

Beschikbaar vanaf 5 maart voor PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch en PC

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws