Honda Civic Tourer: Dit is 'm

2013-honda-civic-tourer-official

Honda heeft lang genoeg geplaagd met kleine beetjes info en afgeplakte afbeeldingen van hun C-segmentbreak. Vandaag stellen ze de Civic Tourer officieel voor.

Honda bouwde de Civic Tourer specifiek voor de Europese markt en wil nog even aanvoelen of ook andere markten geïnteresseerd zijn in het concept. De Civic Tourer is alvast 23,5 centimeter langer dan de hatchbackversie. Tot aan de B-stijl zijn ze beiden gelijk, vanaf daar blijft de daklijn van de Tourer iets langer hangen dan die van de hatch. De kofferinhoud bedraagt 624 liter met rechtopstaande achterbank. Klap je die neer, kom je tot 1.688 liter bagageruimte. Wie dacht dat hij met de Skoda Octavia de recordhouder had besteld, ziet de Civic Tourer nu het record in de klasse overnemen.

2013-honda-civic-tourer-official

Binnenin neemt de Tourer alles over van de vijfdeurs Civic, al zijn de materialen volgens Honda van iets kwalitatievere aard. Het nieuws over de actieve demping op de achteras gaf Honda al vroeger vrij.

2013-honda-civic-tourer-official

Honda voorziet twee motoren voor de Civic Tourer; de 1.8 benzine met 142 pk en de 1.6 diesel die pas werd gelanceerd op andere modellen. Honda toont de Civic Tourer op de IAA in Frankfurt, pas in het eerste deel van 2014 staat hij bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 12:19
afbeelding van Wim

valt nog best mee, en wat een kofferruimte!

Cliff Haerden 09:02
afbeelding van Cliff Haerden

De voorontwerpen waren een stuk leuker ben van deze minder kapot dan zie ik liever de auris sports tourer. Maar zal ongetwijfeld een heel goed ding zijn! Zouden ze er ook een type R van maken? :)

Glenn 15:51
afbeelding van Glenn

Jammer dat het zo'n lelijk ding is geworden want ben er zeker van dat het prima rijd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws