Autobouwer Gumpert is niet meer

Autobouwer Gumpert is niet meer

Verwacht weinig of geen publicaties meer rond Gumpert op Autofans - niet dat er al veel waren. Het merk heeft vandaag de boeken neergelegd en is daarmee officieel failliet.

Vorig jaar gaf de Duitse supercarbouwer toe dat het te lijden had onder de crisis. Het bedrijf vroeg kort nadien insolventie aan en hoopte op vers geld van investeerders. Enkele Chinese partijen toonden interesse, maar een effectieve samenwerking bleef uit. Op 16 oktober in 2012 startte de insolventieprocedure bij Gumpert en ging het alleen maar achteruit.

Desondanks was er even hoop bij de Duitsers nadat er opnieuw wat vooruitgang werd geboekt, al waren ze daarin allicht wat te euforisch. Er werd al snel gespeculeerd over nieuwe modellen, maar die zouden er nooit komen.

Vandaag valt dan ook het doek over het bedrijf dat ex-Audi rijder Roland Gumpert in 2004 oprichtte. Het bedrijf laat een totale schuld van 1,7 miljoen euro achter.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:23
afbeelding van Techno Patat

Spijtig. Ik vind dat ze toch wel iets hadden. Ze waren lelijk, maar het waren auto's voor de puurste der puristen! En dat verdient toch wel enig respect :)!

buyck 11:27
afbeelding van buyck

Heel heel jammer, was een aparte autobouwer die nog echt sportieve wagens bouwde zonder veel bla bla bla aan luxe en opties enz... De auto's zullen nu denk ik wel in waarde stijgen met de tijd. Spijtig... er is veel concurrentie.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws