Jaguar F-Type Coupé maakt debuut in L.A.

jaguar f-type coupé

De erg positief onthaalde Jaguar F-Type cabrio reden we een tijd terug naar Duitsland en terug. Binnenkort kunnen we dat nog eens overdoen met de F-Type Coupé, die wordt op 19 november voorgesteld.

De F-Type coupé zou de meest dynamische en sterkst op prestatiegerichte, in serie verkochte, Jaguar ooit worden - aldus Jaguar. Zijn werelddebuut maakt hij op de vooravond van het autosalon in Los Angeles, een eerste foto gaven ze nu mee. Hij is net zoals zijn cabrio-variant volledig uit aluminium gehouwen en ligt qua design in de lijn van de knappe C-X16 concept car.

Ian Callum, Director of Design van Jaguar, verklaarde: “De opwinding die ontstond toen we de C-X16 concept car onthulden, was fantastisch. Dus nu het hoogtepunt meemaken van wat zonder enige twijfel een spectaculaire onthulling wordt voor de F-TYPE Coupé in Los Angeles, is zonder meer een zeer belangrijk moment.

We werden overstelpt met positieve reacties op de F-TYPE Cabriolet, maar voor mij is het pure van een sportcoupé creëren iets dat me een unieke voldoening geeft. En ik kan u verzekeren dat de F-TYPE Coupé zowel visueel als dynamisch de lat nog maar eens hoger legt.

Jaguar kreeg voor haar F-type cabrio al de prijs voor World Car Design of the Year award 2013.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws