Opel geeft Corsa 1.4 Turbo met 150 pk, maar noem hem niet Corsa S

opel-corsa-14turbo_01

De Adam S kreeg een potent 1.4-liter viercilinder onder de kap met 150 pk en 220 Nm. Dat blok hevelen ze nu over in het grotere broertje van de Adam, de Corsa. Toch spreken ze niet van een Corsa S...

Met de lancering van de Corsa OPC werd het gat tussen die 207 pk sterke variant en de daaronder krachtigste motorkeuze met 115 pk iets te groot. Daarom dat Opel de 1.4-liter viercilinder turbo van de Adam onder de kap van de Corsa zwiert. Een torretje dat goed is voor maar liefst 150 pk en 220 Nm. Het zorgt er alvast voor dat de Corsa 1.4 T in 8,9 naar de honderd snelt en topt op 207 km/u. Toch zou je maar 5,9 liter verbruiken en 136 g/km uitstoten per honderd kilometer.

Nog een S in petto?

Visueel zal je niet merken dat er 150 pk onder de kap ligt. Optioneel kan je kiezen voor het 'Turbo Plus Package', al klinkt dat sportiever dan het is. In realiteit installeert Opel dan het OPC line-pakket, carbon spiegelkapjes (valst uiteraard) en een spoilertje voor de 3deursversie. Binnenin kan je nog eens kiezen voor zitmeubilair van Recaro. Opel doopte het karretje alvast niet om tot Corsa S en deed geen aanpassingen aan de ophanging, wat ons doet dromen van een nog iets stevigere versie net onder de OPC.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws