Nieuwe MG HS staat klaar voor onthulling, komt er ook weer met stekker

MG HS teaser 2024

Juich als je van budgetbewuste SUV’s houdt, want MG heeft straks een kersvers exemplaar voor je klaar. Het merk heeft namelijk een eerste teaser de wereld in gestuurd van de nieuwe HS en die wordt al volgende week onthuld. Dat doet hij vast ook niet alleen want jawel: reken maar op een opvolger voor de EHS.

Dat het MG van vandaag niet meer helemaal het MG van weleer is, merkte je meteen wanneer het bij ons zijn comeback maakte in 2019. Zo was het merk niet alleen in Chinese handen terechtgekomen, maar was hun eerste model voor de Europese markt ook geen sportieve roadster maar wel een plug-inhybride SUV. Die EHS kreeg nadien nog gezelschap van een HS zonder stekker en een jaartje geleden werd dat tweetal zelfs nog gefacelift, maar nu is het alweer tijd voor vernieuwing.

MG 3 vooraan, Roewe achteraan

MG heeft namelijk een korte teaservideo de wereld in gestuurd van een nieuwe HS en deze keer gaat het merk wat verder dan een facelift. Hoewel de beelden flink verduisterd zijn, hoef je er geen twee keer naar te kijken om te snappen dat we met een compleet andere auto te maken hebben. Zo pakt de nieuwe HS uit met een snuit die aanzienlijk meer in de richting van de MG 3 neigt, al neigt de rest van de koets eerder in de richting van een SUV die ze in thuisland China al even kennen. Zo lijkt deze MG een voor Europa aangepaste Roewe RX5 te worden maar geen nood, want dat hoeft eigenlijk geen probleem te zijn.

Of toch niet als je de huidige HS vooral leuk vond als geëlektrificeerde EHS, want ook daarvoor biedt die Roewe een basis. Die is in China namelijk zowel verkrijgbaar met een 1.5-liter turbomotor als met en plug-inhybride aandrijflijn op basis van datzelfde benzineblok. Voorlopig spreekt de teaser echter enkel over een een HS-zonder-meer en hoewel het zou gaan om een “wereldwijde première”, kan onze Belgische importeur nog niet zeggen wanneer we deze nieuwe SUV bij ons mogen verwachten. We leren er meer over tijdens het Goodwood Festival of Speed, waar de nieuwe MG HS op 11 juli onthuld wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws