BMW M6 Competition Package voortaan met 600 pk

bmw-m6-competition-package-2015_01

De 6 Reeks mag vorig jaar dan wel een facelift hebben ondergaan, echte verschillen zijn er niet te vinden. Met het nieuwe 'Competition Package' voor de M6 probeert BMW toch iets verrassender uit de hoek te komen. Zo'n 600 pk aan verrassingskracht...

Vink je dat 'Competition Package' namelijk aan, dan krijg je voortaan 40 pk en 20 Nm onder de kap om tot een totaal te komen van 600 pk en 700 Nm. De topsnelheid van de 4.4-liter V8 blijft echter op 250 km/u liggen. Wil je richting de 305 km/u vliegen, dan moet je ook nog eens het M Driver-pakket aanvinken. Een sprintje naar de honderd zou dan weer in 3,9 seconden gepiept zijn.

bmw-m6-competition-package-2015

De belangrijke details

Hoewel het merendeel van het cliënteel dat competitiepakket aanvinkt puur om te kunnen zeggen dat ze het hebben, zit er toch nog wat fijne techniek in vervat. Zo krijg je een herbekeken ophanging met nieuwe veren, dempers en anti-roll bars. Ook de stuurinrichting wordt aangepast en tussen de achterwielen zorgt het M Differentieel dat je nog sneller bandjes kan oproken. Hoe je zo'n M6 met Competition Package herkent? Aan de einddempers die zijn afgewerkt in zwarte chroom.

bmw-m6-competition-package-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws