Officieel: Mercedes-AMG S 65 Cabrio is ultieme landjacht

mercedes-amg-s-65-cabrio_01

Net zoals in de S Coupé lepelt Mercedes-AMG haar V12 in het voorsteven van de dakloze variant. Waardoor de Mercedes-AMG S 65 Cabrio is geboren, de ultieme landjacht zeg maar.

Geen verrassing, deze 65-uitvoering van de S-Klasse Cabrio, maar het getuigt toch van lef om in een wereld van downsizing en driecilinders te blijven gaan voor een 6-liter V12. Die V12 - met turbo weliswaar - geeft je de beschikking over 630 pk en 1.000 Nm. Waarmee je de S 65 Cabrio in 4,1 seconden richting de honderd stuurt op de zeewegen van Monaco naar Nice. Topsnelheid steekt op een Duitse 250 km/u. Al kan dat opgetrokken worden tot 300 km/u.

Visueel herken je baas der S Cabrio's aan het uitvoerig gebruik van chromen accenten. Grille, flank en uitlaat, niets blijft zonder chroom over. Zelfs de 20-duims velgen kregen een laagje. Standaard krijg je een head-updisplay, AIRCAP windbescherming, AIRSCARF nekbescherming en een Burmester high-end 3D surround sound systeem. Vrees echter niet, je kan - indien gewenst - nog loos gaan in de optielijsten. Vanaf april 2016 te bestellen bij je Mercedes-dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 19:13
afbeelding van Carlos

dat moet een smooth ride zijn. Dakje open, zon op uwen bol en cruisen! :-).

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws