Deze i8 van Rinspeed heeft jou niet nodig

rinspeed-etos-concept_01

Het Zwitserse Rinspeed heeft het doek gehaald van haar nieuwe conceptwagen, de Etos. Die is losjes gebaseerd op de BMW i8 en kan zich doorheen het verkeer laveren zonder hulp van een chauffeur. Een autonome Zwitser zeg maar.

De jongens van Rinspeed lieten eerder al wat info en schetsen vrij van hun nieuwe concept, maar nu kregen we het volle persbericht binnen. De Etos dus, die is gebaseerd op de BMW i8, krijgt een unieke bodykit inclusief landingsplaats voor een drone. Het is eens wat anders dan een taartschep achterop.

Afgaande op de 8 hd-camera's en nodige sensoren aan de buitenkant laat deze i8 er geen twijfel over bestaan; hij rijdt liever zelf. Meer nog, wanneer hij 'het stuur overneem', verdwijnt het stuur van de chauffeur in het dashboard. Kwestie van wat meer plaats te hebben om je krant te lezen. Liever je mails checken? Verpruts je tijd niet op je kleine smartphonescherm, want pal voor je neus prijken twee gebogen 21-duims schermen die alle informatie tonen.

 rinspeed-etos-concept

Daarop kan je bijvoorbeeld aan online aankoop doen, waarna de drone richting de winkel trekt om je pakketje op te pikken. De toekomst kan iets mooi zijn, toch?

 rinspeed-etos-concept
 rinspeed-etos-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws