Gumpert Apollo opgefrist naar Genève

gumpert-revival_02

Rond Duitse sportwagenbouwer Gumpert hangt al enkele jaren een dikke mist, Want het merk bengelt continu op het randje van faillissement. Daar moet verandering in komen, want de nieuwe investeerder gaat een opgefriste Apollo tonen op het autosalon van Genève.

Gumpert, ooit op gelijke lijn met Koenigsegg. Maar waar de Zweden zijn blijven groeien, lukte het niet echt met het Duitse sportwagenmerk. 2016 moet echter het jaar worden van de wederopstanding, want nieuwe eigenaar Ideal TeamVenture heeft namelijk grote plannen met het merk. Nu ja, het doopte het merk om tot Apollo Automobil GmbH en zal een 'nieuwe' Apollo voorstellen op het autosalon van Genève in maart. Al hoeven we eigenlijk niet zo lang te wachten, want op 11 januari zal hij al digitaal worden gelanceerd.

gumpert-revival

Ideale redders

Ideal TeamVenture doet qua naam niet echt een belletje rinkelen, maar het Chinese investeringsbedrijf kocht halverwege vorig jaar het eveneens in problemen verkerende De Tomaso voor amper 1 miljoen euro om nieuwe modellen te lanceren in China. Of ze hetzelfde plannetje hebben met Gumpert is niet helemaal duidelijk. Al doet een voorstelling op Europees grondgebied toch aanvoelen dat je ook hier nog met een Gumpert je trackdaydagen kan slijten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws