Apollo Arrow: jachtdier met 1.000 pk

apollo-arrow-2016_01

Het Duitse Gumpert ging in 2013 over de kop maar keert dit jaar in Genève terug als Apollo Automobil GmbH. Een frisse doorstart betekent uiteraard ook een fris model. In het geval van Apollo is dat de Arrow, een 1.000 pk sterke supercar met de looks van een jaagdier.

We horen het je al denken: 'daar is weer zo'n supercarbouwer met een 1.000 pk sterke wagen'. Klopt. Al mag je niet vergeten dat Apollo in een vorig leven best wel succesvol door het leven ging als Gumpert. Het is te zeggen, het merk van Roland Gumpert heeft daadwerkelijk knijtersnelle auto's op de wereld gezet. Echter bleef betrouwbaarheid een probleem en was er geen stormloop bij het merk. Met een faillissement in 2013 tot gevolg.

Laat het echter maar aan de Chinezen over om nieuw kapitaal te injecteren in het Duitse merk. Waardoor Apollo Automobil GmbH een feit is. Met deze Arrow als eerste showcase. Opvallend daarbij is dat het merk ook visueel breekt met vroeger. Want voordien was het design nogal blokkig, voortaan krijg je vloeiende lijnen die recht van een jachtdier lijken te komen. Het ziet er alvast stukken moderner - en knapper - uit dan voordien.

apollo-arrow-2016

Aandrijving komt van Audi ( Roland Gumpert is tenslotte de man achter de Quattro-rallywagen) in de vorm van een twinturbo 4-liter V8. Waarmee de Arrow beschikt over 1.000 pk en 1.000 Nm. Genoeg om de sequentiële zevenbak stevig aan het werk te zetten. Met een sprinttijd naar de honderd in 2,9 seconden. Apollo hoopt alvast 100 exemplaren van deze 1.3 ton wegend supercar te bouwen.

apollo-arrow-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws