Brexit: Peugeot & Citroën trekken prijs op in het VK

psa-logo-2016_01

Waar veel Britten - te laat - voor vreesden wordt realiteit. Want in navolging van Brexit heeft de PSA-groep (Citroën, DS en Peugeot) besloten om de prijs van haar wagens op te trekken. Dit omdat ze 100% van hun modellen importeren naar het eiland.

Er gingen gevolgen zijn voor het Verenigd Koninkrijk wanneer het besloot de EU te verlaten. Niet enkel op vlak van wetgeving, ook op vlak van economie. De pond heeft namelijk rake klappen gehad, waardoor PSA zich genoodzaakt voelt om de prijs van haar auto's op te trekken. Subtiel weliswaar, want modellen van Peugeot, Citroën en DS zijn gemiddeld twee procent duurder vanaf augustus.

Klinkt niet als een hoop maar op een wagen van 20.000 euro gaat het over 400 euro extra. Geld waarmee je toch aardig wat thee en scones kan kopen. Daarnaast is dit maar de eerste steen in de automotive waterloop, want een resem merken zitten in de knoop met de beslissing die inwoners van het VK hebben genomen. Zo registreerde Ford in het tweede kwartaal een verlies van 60 miljoen dollar. Jaguar Land Rover, die schatten hun verlies op 1,4 miljard dollar door de hogere exporttaksen en tarieven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws