Deze Opel Movano is een gerecycleerde Fiat

Schrik niet als je binnen afzienbare tijd een bestelwagen in je achteruitkijkspiegel ziet die er uit ziet als een Fiat Ducato maar toch een Opel-logo op zijn neus heeft. Opel heeft namelijk net de nieuwe Movano voorgesteld.

De bedrijfswagenafdeling van Opel bestaat al langer uit klonen van andere merken. Eerst waren er de 4x4's die ze van toen nog zustermerk Isuzu konden lenen. Nadien was er de samenwerking met Fiat voor de Combo en een andere samnwerking met Renault voor de grotere bestelwagens.

15 jaar oude basis...

Sinds Opel van GM-handen naar Stellantis-portefeuille ging, hebben ze bij Opel hun aanbod grondig herschikt. De Vivaro maakte plaats voor de Zafira Life en nu krijgt ook de op de Renault Master gebaseerde Movano een vervanger. Die is niet nieuw, we zagen hem al sinds 2006 rondrijden als Fiat Ducato. Noem je hem liever Peugeot Boxer of Citroën Jumper dan is dat ook geen probleem. In Amerika noemen ze hem zelfs zonder verpinken RAM Promaster. De Ducato en zijn vrienden zijn zelfs ouder dan de Renault Master-basis, die pas in 2010 werd voorgesteld.

...maar wel elektrisch

De nieuwe Movano gebruikt de bekende diesels uit de groep. Dat wil zeggen: een 2.2 dieselmotor met minstens 120 pk en 300 Nm, er is ook een versie met 165 pk en 370 Nm. Beide versies zijn alleen beschikbaar met manuele versnellingsbak. Daarnaast komt er ook een Movano-e, net als de elektrische Ducato. Die krijgt afhankelijk van de wielbasis een accu van 37 kWh of 70 kWh en kan zo 224 kilometer ver rijden. De elektromotor brengt 122 pk en 260 Nm voort en kan maximaal 110 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws