Prijslijst: zoveel kost de Ford Mustang Mach-E GT (2021)

Ford Mustang Mach E GT 2021 prijs

Ford had ‘m al een tijdje aangekondigd, maar nu is hij te bestellen: de Mustang Mach-E GT. De wat? De sportiefste variant van Fords elektrische SUV.

Geen RS-logo, laat staan een ST-logo op de Mach-E: Ford kiest voor de sportiefste variant van zijn elektrische SUV de benaming GT. Die krijgt twee elektromotoren: een op de voorwielen en een op de achterwielen, goed voor in totaal 487 pk en 860 Nm. De lithium-ionbatterij daartussen heeft een capaciteit van 88 kWh en moet deze Mach-E GT 500 kilometer ver brengen. Naar 100 km/u sprint deze Ford in 3,7 seconden.

Ford Mustang Mach E GT 2021 prijs

Het vermogen van deze Mach-E GT wordt nog wat meer naar achteren gesluisd dan in de andere elektrische Mustang-modellen. Daar zorgt onder meer een extra “Untamed Plus”-rijmodus voor, die tegelijk de teugels van de tractie- en stabiliteitscontrole wat meer laat vieren. Om alles wat deftig aan de grond te krijgen, krijgt deze Mustang Mach-E GT adaptieve MagneRide-dempers, 20-duimsvelgen die breder zijn dan de velgen op de gewone Mach-E, specifiek ontwikkeld Pirelli-rubber en grotere Brembo’s vooraan.

Ford Mustang Mach E GT 2021 prijs

Herkennen doe je de Mach-E GT aan zijn ingekleurde wielkastomrandingen, een specifiek ‘radiatorrooster’, een sportievere voorbumper en zijn specifieke 20-duims lichtmetaal. Het dak is standaard zwart in plaats van uitgevoerd in de koetswerkkleur. Over koetswerkkleuren gesproken: Grabber Blue en Cyber Orange zijn alleen voorbehouden voor deze Mach-E GT. En die vanafprijs? 73.000 euro. Bestellen kan vanaf nu, de eerste leveringen volgen later dit jaar.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws