Audi opent nieuw crashtestlabo

Audi crashtest

Audi heeft met grote trom een nieuwe campus geopend. Die incampus in het Duitse Ingolstadt herbergt een heus Vehicle Safety Center. Dat labo dat gebruikt zal worden om crashtests uit te voeren draagt een kostprijs van zo'n 100 miljoen euro. Ach, op veiligheid staat geen prijs, toch?

De Euro NCAP is niet de enige plaats waar nieuwe auto's de vernieling in worden gecrasht in naam van veiligheid. Zowat elk zichzelf respecterend automerk heeft een eigen crashtestlabo. Audi heeft tegenwoordig een gloednieuw exemplaar in thuisstad Ingolstadt. Op de eveneens nieuwe incampus, een gigantische site waar Audi zal werken aan innoverende technologieën.

60 dummies

Audi zal in het testcentrum zo'n 60 dummies tewerkstellen. Die hun leven zal bestaan uit het dag na dag in een auto tegen muren geknald worden. In de naam van de wetenschap en veiligheid uiteraard. In de nieuwe faciliteit zijn onderzoekers in staat om testen uit te voeren die ver voorbije de huidige veiligheidsstandaarden gaan. Om op die manier steeds veiligere auto's te kunnen ontwikkelen.

Audi crashtest

Audi zal op de site niet enkel fysieke crashtests uitvoeren, er is ook een afdeling voor computer-gesimuleerde crashes. Vaak worden eerst tienduizenden virtuele crashes geanalyseerd voor er een eerste prototype wordt gebouwd. Audi beschikt al sinds 1970 over een testsite. Na 50 jaar was die echter aan vervangen toe, waardoor deze nieuwe locatie op het juiste moment komt.

Audi crashtest

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws