Officieel: facelift voor Mercedes-AMG GT 63 S E 4-Door is verplicht nummertje (2023)

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance Facelift 2023

Mercedes geeft zijn grootste mondvol een facelift: de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 4-Door Coupé. De potente plug-inhybride krijgt daarbij een frontje aangemeten dat doet denken aan dat van de gloednieuwe tweedeurs GT… Maar dat is niet de enige reden waarom die neus je bekend kan voorkomen.

Een klein halfjaar geleden pakte Mercedes-AMG uit met een — vooral achteraf gezien — opmerkelijke facelift voor de GT 4-Door. Daarbij groeide de grille namelijk optisch door de toevoeging van een zwart stuk plastic, net zoals we dat later pas zouden terugzien op de neus van de gloednieuwe tweedeurs Mercedes-AMG GT. Dat voorsmaakje was echter niet het enige dat interessant was aan de facelift, want die kwam er enkel voor de GT 43 en 53 4-Door. De styling van de 63-broertjes met V8 bleef bij het oude… Tot nu.

En de gewone 63 S?

Mercedes-AMG heeft namelijk zijn facelift voorgesteld voor de GT 63 S E Performance 4-Door Coupé — juist toch, hé? — en die kan je wel eens bekend voorkomen. Zo krijgt de plug-inhybride variant van de vierdeurs GT gewoon precies dezelfde neus die we eerder al te zien kregen op de 43- en de 53-versies met V6… Of toch die waarbij de kopers het ‘V8 Stylingpakket’ aanvinkten, want anders bleef het daar gewoon bij de oude snuit. Deze plug-in-GT krijgt wél standaard de nieuwe neus mee, maar daarachter blijft alles herkenbaar. Zo heeft de GT 63 S E Performance nog steeds een 4.0-liter V8-motor in het vooronder met 639 pk, en die krijgt gezelschap van een elektromotor met 204 pk. Het eindresultaat: 843 pk en 1.400 Nm koppel of, in het nul-naar-honderds, 2,9 seconden.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance Facelift 2023

Over V8-motoren gesproken: over de reguliere GT 63 S zwijgen ze bij Mercedes-AMG voorlopig in alle talen. Die werd dus niet meegenomen in de faceliftreeks, wat twee verklaringen kan hebben. Ofwel gaat de versie met V8 zonder elektrohulp er dus uit — want vandaag vind je hem bijvoorbeeld niet meer in de AMG-configurator — ofwel mogen we op een later punt nog eens een gelijkaardig nieuwsbericht uit onze duim zuigen over precies dezelfde facelift voor alweer een andere variant van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé… Tijd zal het ons leren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws