Lancia keert terug naar België: nieuwe Ypsilon en 10 dealers in 2024

Lancia belgie info dealer

Het roemruchte Lancia zal volgend jaar terug uit zijn assen herrijzen in België. Met een gloednieuwe Ypsilon, een - eerder bescheiden - dealernetwerk en de belofte om élke twee jaar een nieuw model te lanceren.

Group Stellantis heeft een uitgebreide portfolio in zijn hand, van Fiat over Peugeot tot Jeep en zelfs Maserati. Dat andere Italiaanse merk, Lancia, werd een tijd lang in een vergeethoek gezet. Tot nu! Want het merk is terug van weggeweest in geheel Europa en zal dat doen met een arsenaal aan nieuwe modellen.

Ook met benzine!

De spits zal worden afgebeten door een nieuwe generatie Ypsilon. Die compacte hatchback wordt momenteel nog verkocht in thuismarkt Italië maar is met 12 jaar op de teller stilaan stokoud. Halfweg 2024 zal Lancia het doek halen van de nieuwe Ypsilon en die zal daarbij meteen verkocht worden bij een tiental dealers. Interessant daarbij is dat Lancia niet expliciet praat van elektrificatie. Waardoor het waarschijnlijk is dat de Ypsilon er komt als EV maar ook met benzinemotoren voorin.

Lancia belgie info dealer

In 2026 zal Lancia dan een 100% elektrische auto lanceren en tegen 2028% zal Lancia énkel nog maar EV's verkopen. Of anders gezegd: de Ypsilon op benzinekracht die we volgend jaar te zien krijgen, zal een productierun krijgen van een kleine vier jaar.

Premium Italiaan

Hoe Lancia zich wil positioneren binnen de line-up van Stellantis? Als het merk dat "de belichaming moet zijn van Italiaanse elegantie [...] in het premium segment." Al dachten we dat Stellantis daar ook al Alfa Romeo en Maserati voor had... Ach, het merk met de meeste titels in het Wereldkampioenschap Rally is terug van weggeweest. Daar kunnen we niet rouwig om zijn, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws