Microlino Lite: Nu ook zonder rijbewijs! (2024)

Microlino Lite belgie prijs info

Het Zwitserse Micro boort met de Microlino Lite een nieuw segment aan, want door zijn topsnelheid van 45 km/u is dit voortaan een "L6e"-voertuig en mag je achter het stuur kruipen zónder rijbewijs en dat al vanaf 16 jaar. Al moet je dan wel eerst met minimaal 17.990 euro over de boeg komen. Proest.

Micro speelde op het autosalon van Genève een thuismatch, waardoor de Zwitserse producent van de Microlino vooraf warm maakte met groot nieuws. Die term groot mag je echter met een korreltje zout nemen, want het resultaat is deze Microlino Lite, een alternatief voor pakweg de Citroën Ami.

Van M naar S

Maar wacht, was de Microlino dan al geen alternatief voor de Citroën Ami? Wel, nee. Want waar die Fransoos het doet met een topsnelheid van 45 km/u en daardoor een voertuig is in de categorie L6e, is de Microlino met zijn top van 90 km/u een voertuig in de categorie L7e. Of in mensentaal: voor de Microlino heb je een rijbewijs nodig, voor de Ami enkel een bromfietsrijbewijs (of afhankelijk van je leeftijd, zelfs geen rijbewijs).

Microlino Lite belgie prijs info

Micro kreeg echter in de mot dat ze daarmee een deeltje van de markt laten liggen en heeft nu ingegrepen met de Microlino Lite. Die krijgt oranje accenten, schroeft zijn topsnelheid terug tot - jawel - 45 km/u en degradeert daarmee zijn M-nummerplaat naar eentje met een "S" achteraan. Met een bereik van 100 km (5.5 kWh) tot 177 km (10.5 kWh) opent deze versie volgens het merk "nieuwe perspectieven op het gebied van stedelijke mobiliteit door een rijbewijsvrije oplossing te bieden."

Wacht, hoeveel?

Tot dusver volgen we de Zwitsers helemaal. Want ja, ook wij beseffen dat er mensen zijn die nood hebben aan micromobiliteit op vier wielen. Tenslotte, in een Microlino zit je droog, terwijl je op een elektrische step vooral kans maakt om compleet overhoop te worden gereden.

Microlino Lite belgie prijs info

Het venijn zit 'm echter in de staart. Want wie gehoopt had dat deze "Lite" ook de prijs serieus naar beneden zou halen is er aan voor de moeite. Zo moet je nog steeds met minimaal 17.990 euro over de boeg komen voor deze veredelde scooter. Geef toe, zelfs mét die guitige looks is dat compleet buiten proportie...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 16:10
afbeelding van Adriaan

Je kan letterlijk twee citroen ami's kopen voor de prijs van een microlino lite. Je moet als 16 jarige rijkeluisjongen uit frankrijk toch ergens het onderscheid kunnen maken precies :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws