Nissan eindigt productie Leaf in het VK... en dat is goed nieuws!

Nissan Leaf productie UK volgende generatie

Het einde van de huidige generatie Nissan Leaf komt steeds dichterbij. Na het uitfaseren van de variant met grotere accu, de Leaf+, bereikt ons het nieuws dat de productie in Sunderland (VK) deze week ten einde komt. Dat kan maar één ding betekenen: de nieuwe generatie loert om de hoek!

In 2010 lanceerde Nissan de allereerste échte elektrische gezinswagen waarmee je niet voor schut stond: de Nissan Leaf. Generatie twee bouwde sinds 2017 verder op dat elan, maar komt na een dienstplicht van 7 jaar ook stilaan aan zijn einde. In de Sunderland-fabriek van Nissan in het Verenigd Koninkrijk zal deze week de laatste Leaf van de band rollen. Droog echter meteen je tranen, want eigenlijk is dat goed nieuws!

Made in the UK

Niet dat we een persoonlijke haat hebben jegens de huidige Nissan Leaf - allerminst zelfs -, maar het einde van de productie betekent vooral dat Nissan de Sunderland-fabriek volop in gereedheid zal brengen voor de productie van de nieuwe generatie. En met een stortvloed aan nieuwe concurrenten, kan Nissan daardoor terug een momentum genereren met zijn groen blaadje.

Nissan Leaf productie UK volgende generatie

Van de zowat 650.000 Nissan Leafs die tot nu wereldwijd werden verkocht, werden een indrukwekkende 280.000 in het Verenigd Koninkrijk gebouwd sinds 2013. Waardoor Nissan blijft geloven in de fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Extra onderstreept door een investering van 3.5 miljard waarbij de site wordt klaargestoomd voor een roedel aan elektrische auto's van het merk.

En die opvolger?

Tja, die mag inderdaad stilaan vanonder het doek. Volgens ingewijden wordt de derde generatie Leaf geen hatchback meer maar wel een crossover. Net zoals de Qasqhai dus een elektrisch alternatief heeft in de vorm van de Ariya, zal de Juke zijn EV-derivaat krijgen in de vorm van de Leaf. Buiten compleet nieuwe looks, zou de Leaf ook uit moeten pakken met zo'n 25% meer range. Of in mensentaal: om en bij de 500 km.

Nissan Leaf productie UK volgende generatie

Nissan zet trouwens stevig in op elektrificatie. Per 2030 zal de volledige line-up van het merk bestaan uit elektrische auto's. Althans voor de Europese markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
dirk dierickx 13:50
afbeelding van dirk dierickx

Ben benieuwd, rij nu al een jaar met een Leaf MY23 en wat een geweldige ev. Enige minpuntje is eigenlijk de Chamedo aansluiting voor snelladen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws