Snel wezen: Tesla Model Y vanaf deze vrijdag terug stuk duurder

Tesla Model Y

Wie gehoopt had dat de prijsbodem bij Tesla bij lange nog niet bereikt was, is er aan voor de moeite. Het Amerikaanse merk laat per sociale media weten de prijzen in Europa voor de Model Y te verhogen vanaf vrijdag 22 maart 2024. Hoeveel flappen er terug bij komen?

Net zoals een aardbei doorheen de seizoenen van prijs verandert, doet een Tesla dat ook. Een analogie die niet eens zo van de pot gerukt lijkt volgens Tesla-opperbaas Elon Musk. Volgens de man moeten fabrieken continu blijven draaien om de Tesla-efficiëntie te behalen, maar is de vraag van klanten seizoensgebonden. Omdat er dus minder vraag is, gaat de prijs, euhm, omhoog? Jep, qua omgekeerd denken kan dat tellen

Enkel Model Y

Omdat er dus minder Model Y's van de band zullen rollen per dag, zal de prijs omhoog gaan om de afgenomen efficiëntie te counteren. In Europa zal je daardoor op vrijdag 22 maart 2024 plots een prijsstijging van 2.000 euro zien op alle modellen van de Model Y. Wie nu moord en brand roept: zelfs met die prijsstijging blijft de Model Y verrekt goedkoop.

Zo betaal je momenteel 43.970 euro voor de instapversie, 50.970 voor de Long Range en 56.970 voor de Performance. Tel daar 2.000 euro bij op en je hebt nog steeds ongelooflijk veel auto voor je geld. De leasingfirma's? Die zitten weer zonder twijfel met de handen in het haar...

Storm op komst?

Is deze prijsstijging een eerste wind van een grotere orkaan die op komst is bij Tesla? Het is alvast een publiek geheim dat het merk serieus heeft gesneden in zijn marges toen het een prijzenoorlog opende op de concurrentie. Daarenboven geeft Tesla zelf grif toe dat de gigantische verkoopgroei van de voorbije jaren dit jaar wat zal stagneren.

De opgefriste Model 3 en op til staande vernieuwde Model Y zullen de boel nog even rechthouden, maar het is dringend tijd voor die instap-Tesla van om en bij de 25.000 à 30.000 euro. Volgens Musk is dat dan ook de auto die het merk in één klap op een ander niveau zal brengen. Ten vroegste 2025 wordt deze "Model 2" verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JL 21:23
afbeelding van JL

De Tesla Y, met de Y van yoyo.
(Jaja, ik weet dat je jojo met een "j" schrijft.)

John 15:45
afbeelding van John

"zelfs met die prijsstijging blijft de Model Y verrekt goedkoop" , 43.000 - 45.000€ goedkoop noemen? Goedkoop in vergelijking met zijn concurrenten, ja, maar +40K voor een auto zou ik niet goedkoop duren noemen.

FLP 09:33
afbeelding van FLP

Dit ^

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws