Officieel: Hongqi EH7 jaagt op VW ID.7 (2024)

Hongqi EH7

Na de Hongqi E-HS9 (test hierzo) brengt het Chinese merk een tweede auto naar ons Belgenland. Die EH7 mikt met zijn range van 700 km en lengte van 4,9 meter op de scalp van de Volkswagen ID.7, maar doet dat met meer pit. 619 pk aan pit, om exact te zijn.

We zijn er nog steeds niet uit of invoerder Hedin nu een slimme, dan wel maniakale zet heeft genomen door de Hongqi E-HS9 los te laten in ons straatbeeld. Dat is namelijk een potsierlijke elektrische SUV uit China met de looks van een Rolls-Royce die afhankelijk van de uitvoering over de 100.000 euro kruipt. Tegenover die E-HS9 oogt deze EH7 bijna normaal...

Dertien in een dozijn

De EH7 is - sorry Hongqi - alvast een dertien in een dozijn EV geworden. De snuit is anoniem, de wielen staan ver naar de uithoeken geduwd. Met zijn lengte van 4,9 meter en wielbasis van 3 meter kan hij zich zonder gêne naast een Volkswagen ID.7 plaatsen. Het is dan ook geen verrassing dat Hongqi deze EH7 ziet als een rivaal voor inzendingen uit het D-segment.

Hongqi EH7

Binnenin is de cabine relatief sober, al kan je uiteraard niet rond de gigantische schermenwinkel op het dashboard. Merk ook op hoe het stuurtje niet rond, maar eerder vierkant is. Het is een trend die we de komende jaren meer gaan zien in autoland. Specificaties over de koffer? Die zijn nog niet uit de lintmeter tot bij ons geraakt.

700 km aan range, dankjewel!

De technische specs dan weer wel. Zo komt deze EH7 er met achter- of vierwielaandrijving. Of in EV-taal: één of twee elektromotoren. De instapversie doet het vanaf de start al met een riante accu van 85 kWh, de versie met vierwielaandrijving pompt dat volume op tot een impressionante 111 kWh. Die topversie beschikt daardoor niet enkel over een range van zo'n 700 km, dankzij 619 pk aan vermogen moet een sprint naar de honderd in amper 3.5 tellen achter de rug zijn.

Hongqi EH7

De slaagkansen van deze Chinese nieuweling hangen natuurlijk voor een groot deel van af van de prijs. Het is echter tot de zomer/ najaar wachten voor we die krijgen. Benieuwd hoe deze elektrische sedan het op onze markt gaat doen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws