Acura gaat volop voor Pikes Peak

acura-pikes-peak-2018_01

Acura, de luxedivisie van Honda, neemt een roedel aan verbouwde modellen mee naar de jaarlijkse Pikes Peak heuvelklim. Daarbij blijft zelfs de nieuwe RDX-SUV niet gespaard. En stiekem... zijn we fan.

De helft van haar gamma zal Acura inzetten tijdens de jaarlijkse Pikes Peak heuvelklim in een poging om het merk wat straatcredibiliteit te geven. Dat een raceversie van de NSX mag opdraven is geen verrassing, een opgepompte versie van haar nieuwe SUV, de RDX, misschien net iets meer. Die werd binnenin compleet gestript, krijgt onderhuids een compleet aangepaste ophanging en opgewaardeerde remmen (Brembo) en banden (Pirelli).

acura-pikes-peak-2018

Belangrijker is misschien nog de motoraanpassing. Geen grotere turbo of open kelk, zoals het in den ouden tijd ging, wel de toevoeging van een elektrische supercharger op de viercilinder turbobenzine die teert op een nieuwe 48-volt mild hybridesysteem. Het resultaat is een vermogenswinst van 276 pk en 379 Nm koppel naar 355 pk en 447 Nm koppel.

acura-pikes-peak-2018

Zijn race-SUV's niet zo je ding, dan neemt Acura ook nog een race-sedan mee. De TLX krijgt gigantische spoilers voor en achter, een sperdifferentieel en een turbogeladen 3.5 V6 die 507 pk naar de wielen mag pompen. Al zijn wij toch het meest fan van die RDX, een fraaie SUV die we niet in ons Belgenland kunnen krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws