Ommeslag voor Audi: Wel Dakar, geen Formula E

Spannend nieuws voor Audi. Het Duitse merk meldt dat het in 2022 zal deelnemen aan de Dakar-rally met een speciaal nieuw prototype. De contouren doen alvast vermoeden dat het gaat om een spectaculair duinmonster.

In één adem maakt Audi bekend dat het zich na het seizoen 2020-2021 terugtrekt uit de Formula E, een elektrische raceklasse die nochtans fel aan het opkomen is.

elektrisch zandvreten

Audi nam als fabrieksteam nooit eerder deel aan de legendarische Dakar-rally. Heel wat privérijders vonden de Audi Quattro geschikt om te rijden, maar tot een officiële deelname ondersteund door Audi zelf kwam het nooit. In 2022 verandert dat, want dan gaat Audi met een elektrische rallywagen deelnemen aan de Dakar-wedstrijd. Helemaal elektrisch is hij niet, voor de lange ritten fungeert een TFSI-benzinemotor als range extender, ook iets wat we nog niet in een Audi zagen.

Designgewijs zou het prototype aanleunen tegen de Q4 E-tron Sportback, al kan je er ook wat van de e-tron GT in terugzien. Onder het doek vallen vooral de priemende koplampen en de grote grille op.

De Dakar-rally voert de 4x4-rijders al lang niet meer van Parijs naar Dakar. Tegenwoordig rijden de deelnemers doorheen Saoedi-Arabië, nadat ze vele jaren in Zuid-Amerika vertoefden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws