Extreme Porsche Cayman GT4 gespot

porsche-cayman-gt4-33

Geruchten doen al langer de ronde dat Porsche met een extra stevige Cayman op de proppen gaat komen. Deze 'net niet 911' werd de laatste dagen uitvoerig gespot in de buurt van - waar anders - de Nürburgring.

Momenteel heeft hij nog geen naam, maar insiders gaan voor Cayman GT4. In wezen een kleine 911 met de motor op de juiste plaats (lees: middenmotor) die enorm leuk trackspeelgoed belooft te worden. Denk aan een aangepaste bodykit, knoert van een spoiler achterop en stevigere remmen. Binnenin zou er dan weer een rolkooi zitten. Net zoals in de 911 GT3 dus. Je weet wel, die brandbom.

Wat zit er onder de kap?

De grootste vraag blijft natuurlijk wat er onder de kap zit. Sommigen spreken van een opgevoerde van de huidige zescilinder boxer, anderen geloven dat de V4 vanuit hun LeMans-protype, de 919, gelepeld zal worden. Wij zetten ons geld op het eerste. Een nieuwe motor introduceren die niet uitvoerig getest is zou te riskant zijn. Na het brandend uitstapje met de 911 GT3 lijkt het meer dan logisch dat Porsche op veilig gaat spelen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 09:37
afbeelding van Techno Patat

Beloofd heel wat! Ik heb met de vorige Cayman R een rondje ring meegereden en wat daar al uitgehaald werd was enorm! En dat waren al maar minieme wijzigingen, laat staan het nieuwe model dat zo omver gesmeten is :O!

Rolf 20:33
afbeelding van Rolf

Fantastisch! Een middenmotor concept met dus waarschijnlijk de wegligging van een kart. Ik heb een half uur gereden in de huidige Cayman GTS en dat is al een fantastische raket met een geluidsorgie waar alleen de GT3 bovenuit kan. En waarschijnlijk relatief betaalbaar ook nog.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws