Deze tuningknaap brengt ode aan originele Range Rover

Kahn Range Rover 3 Spoke

De Brit Afzal Kahn vergrijpt zich al bijna dertig jaar aan allerhande auto's om er zijn eigen twist aan te geven. Het laatste project van Kahn is deze Racing Green Fintail, een bombastische Range Rover met een detail dat teruggrijpt naar de oer-Range.

De term "Fintail" heeft deze aangepakte Range Rover alvast niet gestolen. Want de bodykit die tuningshuis Kahn ontwikkelde krijgt opvallend veel vinnen. Onderaan de voorbumper, aan de zijschorten en ook achteraan. Zelfs op het dak is er plaats voor 2 haaienvinnen. Al komen die standaard van bij Land Rover. Of de Range Rover mooier wordt met deze modificaties laten we echter in het midden. Wij zijn hier namelijk om de olifant in de kamer aan te pakken... die megalomane velgen.

Eerbetoon... juist ja

Kahn rust deze Range Rover namelijk uit met potige 24-duims velgen en banden met een extreem laag profiel. Al is dat niet het uitzonderlijke, tuners durven tenslotte vaak nog een maatje groter gaan. Nee, het is het design van de velgen dat meteen met alle aandacht gaat lopen. Want het is lang geleden dat we nog een Range Rover - of bij uitbreiding: eender welke auto - met een driespaakdesign voor ons netvlies kregen.

Kahn Range Rover 3 Spoke

Volgens Kahn is het niet gewoon een folietje maar wel een eerbetoon aan de originele Range Rover die ook rolde op velgen met een driespaakdesign. Interessant detail, die oer-Range had wel genoeg aan maatje 16-duim. Of hoe de wereld veranderd is doorheen de jaren...

Kahn Range Rover 3 Spoke

Wat vind jij? Geraakt de huidige Range Rover weg met driespaakvelgen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws