Ook Range Rover en Discovery krijgen facelift.

UPDATE : film Niet alleen de Range Rover Sport krijgt een verjongingskuur. Ook andere familieleden Range Rover en Discovery gingen onder het mes en zien er nu een pak frisser uit. Wat de Range betreft kreeg hij aan de buitenkant een nieuwe grille en bumper alsook nieuwe koplampen. Aan de binnenkant is het interieur voorzien van extra luxe-items zoals TF-schermpjes en een touch screen in het dashboard. De Discovery kreeg gelijkaardige aanpassingen aangemeten en oogt nu ook een stuk moderner. Onder de motorkap van beide modellen komt een nieuwe V8 motor te liggen. Deze levert in gewone uitvoering 375pk en 510Nm koppel. Dankzij een start-stop systeem en allerlei andere toepassingen voldoet deze motor aan de Euro V-normen waardoor Land Rover ook toont dat het zijn rug niet keert naar het groene gedachtengoed.

In de Range Rover is dezelfde V8 ook verkrijgbaar in supercharged variant en levert dan 510pk en 625Nm aan koppel. Op dieselvlak is er voor Range én Discovery de nieuwe TDV6 met twee turbo's die 245pk levert. Voor de Range is er ook nog de TDV8 die ongewijzigd bleef en dus nog steeds een aardige 272pk naar de wielen doorsluist.

Tegen september worden deze nieuwe SUV's in de showroom verwacht!

FOTO's RANGE ROVER

FOTO's DISCOVERY

via autoblog/autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 21:07
afbeelding van Wim

disco gaat er zeker op vooruit

Gilliam 23:40
afbeelding van Gilliam

De disco ziet er inderdaad een stuk beter uit en past beter in het gezin. Als grote range rover fanaat moet ik wel toegeven dat ik een beetje teleurgesteld ben over de range rover facelift...Het 'classy-gehalte' van de range rover zit er niet meer in (allesinds niet meer langs de buitenkant). Wel een enorme verbetering qua interieur voor de sport... het zal wel even wennen worden.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws