Nieuwe generatie Defender in 2013?

Momenteel is Land Rover eens goed de markt aan het bekijken voor het lanceren van een nieuwe generatie Defenders in 2013. Haar oudste en meest gerenomeerde model is wat verouderd en zou een modernere touch zeker niet misstaan. Binnen het bedrijf zelf is er blijkbaar veel motivatie voor het maken van een nieuw Defender-model, jammer genoeg haal je daar geen centen mee in huis. Een goed marktonderzoek is dus wat Land Rover te wachten staat, zo zien ze of mensen wel interesse hebben. Momenteel draait de Defender op 20 à 40.000 verkochte stuks per jaar. Om een nieuw model te lanceren en er uit te kosten mee te geraken dienen de verkoopcijfers zéker de 40.000 te halen.

In verband met de nieuwe wagen zelf gaat het gerucht de ronde dat Land Rover hetzelfde chassis zal gebruiken als de nieuwe Range en nieuwe Discovery. Het T5-chassis is licht en kan zo bijdragen aan gewichtsverlies en minder verbruik. Al zal onderzoek moeten uitwijzen dat dit ook het resultaat zal zijn in deze Defender.

"We don’t have the solution today," zegt topman Popham, “but we fully intend to have one. I believe there is potentially a huge market there."

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 10:53
afbeelding van Anonieme gebruiker

Dat is een goede uitspraak !!! Afblijven van de legendarische LR Als het op een Disco of Range gaat lijken dan heb ik mijn laatste Defender 130 gekocht !! Mogelijk dan toch een Toyota ??

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws