Zal nieuwe RX-7 de RX-8 vervangen?

Insiders hebben vrijgegeven dat Mazda werkt aan een nieuwe RX-7. Die nieuwerd zou zelfs een nieuw ontwikkelde roterende motor onder de kap krijgen. Daarmee gaat Mazda tegen de stroom in van downsizing, veel power en zuinig willen zijn. Men zou het aantal pk's ongeveer hetzelfde houden als de originele RX-7. Zo'n 200 à 250pk en ook de prijs zou opnieuw onder de 22.000 euro moeten liggen. Daarmee wordt het een concurrent voor de aankomende Hyundai Genesis coupé en de Toyobaru sport car. En hoewel dat op zich mooi nieuws is, brengt de verschijning van de nieuwe RX 7 ook een verlies met zich mee. Het zijn allemaal nog geruchten, maar toch. De nieuwe RX-7 zou namelijk de RX-8 moeten vervangen. De RX-7 wordt eind 2011 verwacht.

Via Edmunds

Insiders hebben vrijgegeven dat Mazda werkt aan een nieuwe RX-7. Die nieuwerd zou zelfs een nieuw ontwikkelde roterende motor onder de kap krijgen. Daarmee gaat Mazda tegen de stroom in van downsizing, veel power en zuinig willen zijn. Men zou het aantal pk's ongeveer hetzelfde houden als de originele RX-7. Zo'n 200 à 250pk en ook de prijs zou opnieuw onder de 22.000 euro moeten liggen. Daarmee wordt het een concurrent voor de aankomende Hyundai Genesis coupé en de

Toyobaru sport car. En hoewel dat op zich mooi nieuws is, brengt de verschijning van de nieuwe RX 7 ook een verlies met zich mee. Het zijn allemaal nog geruchten, maar toch. De nieuwe RX-7 zou namelijk de RX-8 moeten vervangen. De RX-7 wordt eind 2011 verwacht.

Via Edmunds

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws