Is dit de nieuwe BMW M5 ?

BMW M5 (F10)Nu we allemaal al even hebben kunnen wennen aan de look van BMW's nieuwe 5-reeks wordt het zo stilaan tijd dat we kunnen gaan uitkijken naar die gloednieuwe M5. Volgens BMW zou deze generatie M5 wel eens de meest performante en sportiefste M kunnen worden in de geschiedenis van het merk. Het hoeft dus niet gezegd dat de verwachtingen hoog liggen. Enkele karakteristieke kenmerken voor deze nieuwe M5 zouden de grotere BMW-nieren zijn en de laag uitgesneden voorbumper.

Aan de zijkant vallen de stevig uit de kluiten gewassen wielkasten op die aan de voorwielen nog eens worden geaccentueerd door een luchtinlaat die er net boven is geplaatst. Achteraan maken naar alle waarschijnlijk vier dikke uitlaten hun opwachting, verder geflankeerd door de obligatoire dikke bumper en of diffuser.

En omdat een M5 niet alleen synoniem zou staan voor een stel dikke bumpers en grote wielkasten is er ook nood aan stevig wat kracht onder de motorkap. Daar de huidige M5 voorzien is van een V10 zou het goed kunnen dat deze traditie wordt voortgezet. Andere bronnen menen te zeggen dat de F10 M5 voorzien zal worden van dezelfde 4.4-liter V8 als in de X5 M en de X6 M. Verwacht wordt dat dit blok dan zo'n 570 pk en 720 Nm koppel zal leveren. Om de prestaties nog te verbeteren moet er ook iets aan het gewicht worden gedaan. BMW zal dus extra gebruik maken van lichte materialen als carbon en aluminium.

Je merkt dat er voorlopig nog niets echt zeker is over deze nieuwe super 5-reeks. Meer nieuws volgt nog in de loop van het jaar. De officiele lancering van de M5 zou gepland zijn voor het autosalon van Genève in 2010. De productieversie zullen we dan kunnen verwachten in Frankfurt.

BMW M5 (F10)

via BMWblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 09:12
afbeelding van Wim

mooi

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws