Shelby SuperCars wil opnieuw snelheidsrecord

Shelby SuperCars wil opnieuw de snelste productiewagen ter wereld op haar naam hebben staan. Die titel hadden ze nog in 2007, toen de SSC Ultimate Aero een snelheid van 412,28 km/u reed. Maar dat record werd in juni verbroken door de Bugatti Veyron 16.4 Super Sport die 431,072 km/u reed. Maar blijkbaar hadden ze bij SSC al weet van die Super Sports, want vandaag is het nieuwe wapen reeds klaar. De wagen werd vorige maand en ook dezer dagen op Pebble Beach voorgesteld aan enkele VIP's. De productie zou beperkt blijven tot twaalf stuks, met een prijs per stuk tussen 800.000 en 900.000 dollar.

Grote man achter het project is Jason Castriota, die eerder al meewerkte aan de Ferrari 599 en de Maserati GranTurismo. Waar en wanneer de wagen zal worden voorgesteld is nog onbekend.

SSC wil opnieuw snelheidsrecord
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 14:33
afbeelding van Wim

zo lelijk zo'n SSC, de Ultimate Aero maakt van de Bugatti een kunstwerk

Nathan 14:36
afbeelding van Nathan

Is inderdaad niet moeder's mooiste, hopelijk is daar iets van verandering in gebracht met deze 'next generation'.

buyck 09:52
afbeelding van buyck

Zouden ze serieus de 430km/h barrière slopen met een V8???

Stel me toch serieuze vragen bij deze poging. Het blok is tot het uiterste opgepept! Kan niet echt gezond zijn als je het mij vraagt.

En dan nog... Bugatti heeft nog lang niet alles uit de kast gehaald. Ik verwacht in de toekomst nog meer vuurwerk van BG eventueel een nieuw model ergens in 2012-2014?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws