Porsche Panamera Turbo met 540 pk dankzij powerkit

Porsche biedt zijn Panamera Turbo klanten in Noord Amerika, die nog net iets meer verwachten, vanaf volgende maand een Powerkit optie aan die de Turbo 40 pk sterker maakt. Het pakket bestaat uit 2 nieuwe turbo's en een software-update van het motormanagement. Het resultaat van deze ingrepen is dat de 4.8 liter grote V8 nu 540 pk en 752 Nm produceert.

Het koppel kan zelfs nog worden opgedreven door een boostfuncie wanneer je de Powerkit in combinatie met het Sport Chrono pakket besteld. De bestuurder heeft dan tijdelijk 800 Nm koppel ter beschikking om zich naar de volgende bocht te katapulteren. De Powerkit schaaft 0.1 seconde af van de 0 tot 100 tijd naar verschroeiende 3.9 seconde en de topsnelheid stijgt van 302 km/u naar 306 km/uur waarbij het verbruik hetzelfde blijft als voordien. De prijs voor deze optie zal rond 13.000 euro liggen en is vanaf oktober ook beschikbaar voor klanten die hun bestaande Panamera Turbo toch net iets te flauw vinden.

Porsche biedt vanaf nu ook een Sport Design Pakket aan voor de Panamera klanten. Het bevat een neus en achterschorten in dezelfde kleur als de rest van de auto, een diffuser en bredere luchtinlaten. De prijs voor al deze aanpassingen is ongeveer 3000 euro en kan ook achteraf op de auto worden aangebracht. De V8 aangedreven Panamera's kunnen eveneens met het Porsche Torque Vectoring Plus pakket, Porsche Dynamic Chassis Control pakket en een volledig gecontroleerd achterste differentieel worden uitgerust voor een beter stuurgevoel en meer tractie uit de bochten. De prijs voor al dit lekkers is 3800 euro en een garantie dat de rit naar je werk nog een stuk sneller zal verlopen.

Porsche Panamera Turbo 355 pk

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws