Nieuwe Porsche modellen worden op 'hold' gezet

De week voor Parijs overviel Porsche ons met drie nieuwe varianten op de 911, wat teveel van het goede voor velen. Hoewel eenheidsworst in het kamp van Porsche nog steeds spannende en lekkere worst is. Maar de volledig nieuwe modellen zullen nog even op zich laten wachten, dat zegt Matthias Mueller in een interview met Autocar. De modellen die het daglicht nog niet meteen zullen zien zijn de baby Cayenne met de naam Cajun en de nieuwe kleinste die zich onder de boxster zou gaan positioneren.

Mueler zegt wel dat nieuwe varianten op de huidige modellijnen geen hinder zullen ondervinden (Panamera en 911).

Mueller wil eerst zijn productgamma op punt stellen, want hij lijkt er vandaag kop noch staart aan te krijgen.  “We have to clarify how we are to spread out our product programme — below, above, left and right and so on — and we will see,” zo zegt Meuller.

Tegen het einde van het jaar zouden er knopen worden doorgehakt, maar tot dan zijn er nog een pak vragen die een antwoord zoeken. Mueller reageerde ook op de uitspraak van VW topman Winterkorn die twee weken geleden aangaf dat Porsche op 150.000 verkochte voertuigen per jaar moet mikken. Mueller reageerde “Of course we have to increase volume, but we first have to look at the other issues; we have to have profit and we intend to keep ourselves premium.”

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws