Ford Focus Electric klaar voor productie

Net zoals enkele andere constructeurs heeft Ford niet stilgezeten met de ontwikkeling van een elektrisch voertuig. Om een antwoord te kunnen bieden op de Nissan Leaf, Renault Fluence en Chevrolet Volt komt het merk in 2012 met de Focus Electric op de markt. En of Ford er vastberaden van is dat ze het beter kunnen dan de concurrentie. In hun persbericht schrijven ze dan ook dat de Focus Electric dubbel zo snel kan opladen (4 uur ipv 8 uur) dan de Nissan Leaf /Renault Fluence en aanzienlijk efficienter omspringt met brandstof dan de Chevy Volt. Eerst zien en dan geloven natuurlijk!

Onder de kap van de Focus Electric vinden we een elektromotor (Lithium-ion accupakket van 23 kWh) terug die 125pk en 245Nm sterk is. Goed voor een topsnelheid van 136 km/u. Het rijbereik wordt door Ford nog niet officieel meegegeven, maar dat zou volgens de geruchten zo'n 160km bedragen wat toch vergelijkbaar is met dat van de Nissan Leaf/Renault Fluence. Met dat voordeel dat als je 'out of juice' bent, je sneller terug zal kunnen vertrekken dankzij de kortere laadtijd.

In de Focus Electric vinden we ook enkele leuke gadgets terug. Zo heeft Ford in samenwerking met Microsoft enkele apps ontwikkeld die je toelaten om een heleboel informatie over je voertuig te weten te komen. Via MyFord Mobile kan je dan volgende zaken over jou Ford Electric te weten komen zoals directe statusgegevens over de auto, belangrijke functies bedienen, de oplaadstatus controleren enz.

Het staat nog niet vast wanneer Ford deze Focus Electric in Europa op de markt zal brengen. Dat hangt voornamelijk nog af van het moment waarop ze een geschikte plaats hebben gevonden om de productielijn van het model te installeren. Gezegd wordt dat we het model toch tegen 2013 in de showroom mogen verwachten.

via AB

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws