GM is niet zo blij met aandeel in PSA-groep

Sinds begin maart hebben de PSA-groep (met Citroën en Peugeot als automerken) en General Motors (met Chevrolet en Opel als automerken op onze markt) een overeenkomst, waarbij GM zeven procent aandelen heeft in de Franse groep. Op dat moment leek het een goed idee, want zo konden de ontwikkelingskosten voor de Europese modellen gedeeld worden en leek men de verliezen te kunnen beperken. Toch blijkt de aandelenovername nu niet zo'n goed idee meer.

Sinds begin maart zakten de aandelen van PSA namelijk met zowat 56 procent, waardoor de oorspronkelijke investering van GM (320 miljoen euro) nu nog slechts de helft van zijn waarde heeft.

Bij GM wachten ze nog even af om te kijken of de waardevermindering al dan niet tijdelijk is. PSA kende in 2011 maandelijks 200 miljoen euro verlies en sloot af met een negatief saldo van 652 miljoen euro. Het eerste halfjaar van 2012 zag de groep zijn verkoop dalen met 14 procent.

Bron: Bloomberg

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carterventilatie 13:00
afbeelding van Carterventilatie

Ik verdenk GM ervan dat ze door de Amerikaanse overheid gepushed zijn om zich in te kopen in PSA. Klinkt misschien vergezocht, maar als je bedenkt dat Peugeot verruit het grootste automerk is in Iran en zij nu, onder druk van GM, de Iraanse markt hebben moeten laten valllen, stel ik mij hier toch vragen bij. Iran is een grote markt die nu volledig is weggevallen, daarbij komt ook de teruglopende verkoop in Rusland. Niet moeilijk dat PSA in de probilemen zit.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws