Maagdelijke Mercedes CLK GTR gaat onder de hamer

mercedes-clk-gtr-roadster-black_01

Er bestaat maar 1 zwarte CLK GTR Roadster op de wereld en de Nederlandse eigenaar heeft er nooit één kilometer mee gereden. Neem het dus maar van ons aan dat er diep in de buidel gaat getast worden voor dit verzamelobject dat richting de veiling trekt.

Het was einde de jaren 90 een speciaal homologatiemodel deze CLK GTR. En omdat het kon besloot Mercedes nog eens het dak te halen van een handjevol exemplaren (lees: 5 of 6 stuks). Eén van die Roadsters zal volgende maand onder de hamer gaan tijdens het Goodwood Festival of Speed. En het is meteen ook de enigste zwarte op heel deze aardbol.

Met de beperkte oplage en de 6.9-liter V12 achterin is dit al een verzamelobject tout court. Echter besloot de onbekende Nederlandse eigenaar om er geen kilometer mee te rijden waardoor de waarde geschat wordt op zo'n 2 à 2,5 miljoen euro. Een stevige opbrengst, ook al werd de wagen destijds door het Guinness Book of World Records bestempelt tot de duurste productiewagen op aarde met een prijs van (omgerekend, want euro's bestonden nog niet) zo'n 1,3 miljoen euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:24
afbeelding van Techno Patat

Dat zijn er dan 2 in Nederland? Want ik herinner me nog een filmpje van een grijze roadster die iemand ging ophalen aan een station in Nederland ergens!

Gek allesinds, een heerlijk apparaat dat onder geen enkele noemer knap te noemen is! Maar wel heerlijk, en dat is het enige dat telt :-)!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws