Peugeot 308 als facelift in Parijs? [Render]

peugeot-308-facelift_render

Peugeot is sterk aan het sleutelen aan haar gamma, met de nieuwe 3008, opgefriste 2008 en ja, ook wel de Traveller. De 308 lijkt stilaan ook toe aan een opfrissing, want de C-segmenter werd al meermaals met afgeplakt bumperwerk gespot in de bergen. Onthulling tijdens het autosalon van Parijs, Peugeot?

Laten we meteen met het stokbrood en plakje brie in huis vallen; er zijn twee gegevens die een voorstelling tijdens het salon van Parijs tegenspreken. Zo werd de 308 gelanceerd in 2014, waardoor een facelift normaliter pas gepland staat voor 2017 én komt het salon van Parijs met zo'n rasse schreden dichterbij, dat het straf is dat Peugeot met nog geen woord heeft gerept over de opgefriste 308. Er bestaat dus een reële kans dat we moeten wachten tot het autosalon van Genève in maart volgend jaar.

Echter, Fransen zijn Fransen en in die hoedanigheid chauvinistisch, waardoor het niet onmogelijk is dat ze het salon van Parijs aangrijpen eind deze maand om de 308 facelift voor te stellen. Ze kunnen tenslotte wachten tot het einde van het jaar om de C-segmenter te lanceren. Wat we alvast zien doorheen de camouflage van de afgeplakte exemplaren? Kleine verschillen...

Zo zal de Leeuw van motorkap naar grille verhuizen en krijgt die grille eveneens chromen streepjes. Het nieuwe familiegezicht van Peugeot dat we ook al op de 2008 en 3008 zagen. Daaronder zal er naar alle waarschijnlijkheid nieuw bumperwerk te rapen vallen en krijgen de achterlichten een opgefrist motiefje. Of er onder de kap nieuwigheden vallen te ontdekken? Dat lijkt eveneens niet onlogisch. Benieuwd of Peugeot ons één van de volgende dagen gelijk geeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws