Deze Peugeot 205 T16 is stiekem Mitsubishi EVO VI

t16-evo

De Pug 205 T16, een memorabele Groep B-rallywagen en daardoor dus ook onbetaalbaar. Toch kost dit exemplaar maar 60.000 euro. Reden? Eigenlijk is dit een Mitsubishi Lancer EVO VI. Een replica waar wij best mee kunnen leven.

Hoeveel liters bier de Britten achterover hadden gekapt om te besluiten dat hun Mitsubishi Lancer EVO 6 dringend de carrosseriepanelen van een Peugeot 205 T16 nodig had, het is ons een raadsel. Wel zijn we er zeker van dat de jongens compleet nuchter waren bij het bouwen ervan, want hadden we je het niet gezegd (en hadden zij het ons niet gezegd), je zou niet geloven dat dit geen origineel exemplaar is.

Onder de unieke kevlar carrosseriepanelen een Evo 6 met de motor van een EVO 8 en de Turbo van een EVO 9. Een Mitsubisi-feestje dus binnenin de Fransoos. Een dog-leg-versnellingsbak en anti-lag-systeem tekenen allemaal present. De 400 pk wordt uiteraard naar de vier wielen gestuurd. Momenteel staat de machine te koop op eBay (of all places) met een vraagprijs van 55.000 Britse Pond. Hetgeen je tegenwoordig neerlegt voor een BMW 5 Reeks...

t16-evo2

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws