Videotip: waarom de Fiat Multipla eerlijk, uniek en wél geslaagd is

Fiat Multipla design Niels van Roij

Recente podcastgast en intussen vriend des huizes Niels van Roij houdt er net als wij een hoogst vermakelijk YouTube-kanaal op na. In een nieuwe video legt de Nederlandse autodesigner uit waarom de Fiat Multipla meer krediet verdient dan hij vaak krijgt.

“De Fiat Multipla staat vaak bovenaan lijstjes in artikels over “de lelijkste auto’s ter wereld”. Die zijn vaak geschreven door individuen die geen kaas gegeten hebben van autodesign. Hun meningen zijn daarom volstrekt onterecht”, zo steekt van Roij van wal. Wat volgt is een bijna tien minuten durende uiteenzetting over de filosofie achter de Fiat. Waarom collega Yves vier jaar geleden uiteindelijk een C4 Cactus heeft gekocht in plaats van de Multipla waar hij toen de mond van vol had? Na deze video is het ons echt een compleet raadsel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jos D. 20:48
afbeelding van Jos D.

Het feit dat er na zoveel jaren nog over gesproken wordt, bewijst dat deze wagen een uniek en zeer doordacht concept was. Het ding heeft ook niet voor niets in het MoMa gestaan.
Mooi was 'm niet en zal 'm ook nooit gevonden worden maar dat was ook helemaal de bedoeling niet.
Maar volgens de handvol eigenaars die ik ken, was het ding zeer betrouwbaar (slechts één bezinemotor en één dieselmotor verkrijgbaar) en had het een bovengemiddelde wegligging.

JL 12:35
afbeelding van JL

Het toeval wil dat ik er vandaag nog één heb zien rijden in de buurt van Gembloux.

Cbris 20:30
afbeelding van Cbris

Een fantastische auto. Heb half Europa ermee rondgetoerd. Nu heb ik er 2 (van de eerste generatie natuurlijk) op stal staan om ooit als oldtimer in het verkeer te brengen. Dit is trouwens nu al een collectorsitem

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws