BMW XM haalt toch een record binnen, maar misschien niet het record dat je denkt [VIDEO]

BMW XM record Pikes Peak 2023

Stop de persen: het is de BMW XM gelukt om een rondetijd neer te zetten op de Pikes Peak-heuvelklim. Na een eerste poging die eindigde met een serieuze crash, wist de SUV er toch een record op zijn naam te zetten… Maar dat is misschien niet het record dat je had verwacht.

Vorige week plaatste BMW een opmerkelijke video op YouTube, want dat was er eentje waarin het merk eigenlijk op pijnlijke wijze faalde. Zo waren de Beiers met een XM Label Red, de sportieve topversie van de SUV, naar de Pikes Peak-heuvel in de VS getrokken om er een record te proberen binnenhalen maar dat liep niet helemaal volgens plan. Testpiloot Matt Mullins verloor namelijk de controle over het stuur, waarna de 748 pk sterke hybride-SUV al ondersturend een boom velde en over de kop ging… Dus waarom tonen ze die poging dan? Simpel: omdat er nog een vervolg kwam.

Snelste hybride-SUV

BMW is nadien namelijk nog eens naar Pikes Peak getrokken, maar dan uiteraard met een andere XM. Deze keer bereikte de SUV wél heelhuids de eindstreep, en zo zie je Mullins de auto in onderstaande video lekker beheerst door alle 156 bochten van de Pikes Peak-heuvelklim sturen. Dat doet de beste man in een tijd van 10 minuten, 48 seconden en 60 honderdsten; niet slecht dus voor een SUV.

Maar hoeft de tot dan toe snelste SUV over Pikes Peak, de Lamborghini Urus Performante, zich dan zorgen te maken? Wel, nee. Die houdt namelijk nog steeds het record voor productie-SUV’s in handen met een tijd van 10 minuten, 32 seconden en 6 honderdsten, maar blijkbaar is dat ook helemaal niet het record dat BMW voor ogen had. In de plaats daarvan wilden ze naar eigen zeggen het record voor snelste hybride-SUV op hun naam zetten, en dat is hen wel gelukt… Alleen weten we niet helemaal zeker of dat wel echt hun bedoeling was, of gewoon een makkelijke uitvlucht omdat ze de Lamborghini niet konden verslaan…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws