Vraag: Zouden jullie naar een autonome raceklasse kijken?

vraag-autonoom-racen

Gisteren kondigde de Formule E de oprichting van ROBORACE aan, een raceklasse waarin robots het tegen elkaar opnemen op circuits over heel de wereld. Races zonder coureurs, is dat iets?

Het is maar een kwestie van tijd voor we rondgevoerd worden op de openbare weg in onze autonome wagens. De stap naar een autonome raceklasse lijkt echter iets sneller te worden gezet, want volgend jaar al kunnen we robots het tegen elkaar zien opnemen in de ROBORACE-klasse. Dat bracht ons aan het denken; hoe belangrijk is het eigenlijk dat er een coureur in de racewagen zit?

Wat ons bij de essentie van racekijken brengt... Kijken we voor de snelle wagens, het ego van de coureurs of misschien wel voor de menselijke fouten? Kunnen robots dezelfde spanning creëren? Daarom:

Zouden jullie naar een autonome raceklasse kijken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
jre 13:03
afbeelding van jre

Ik zal alvast kijken. Dat voetbalkampioenschap voor robotten is ook best vermakelijk. Robotfouten zijn veel grappiger dan menselijke fouten.

Een groot voordeel is dat organisatoren enkel rekening moeten houden met de veiligheid van het publiek. Die robotten kunnen dus lekker spectaculair op elkaar inrijden of voor mijn part af en toe een vlammenwerper of kettingzaag gebruiken. Echt racen is het dan niet meer, maar daar hebben we genoeg andere klassen voor.

Sracerr 16:08
afbeelding van Sracerr

NEEN!

Adriaan 17:18
afbeelding van Adriaan

Waarom niet :p uiteindelijk is er niet veel verschil met een "bemande" race, de kwaliteit van de wagen hangt af van diegene dat de software geprogrammeerd heeft. En verschillende programmeurs resulteert in verschillende rij stijlen.
En ik kijk stiekem uit naar de eerste race om te zien hoe de robot formula E het doet ten opzichte van een bestuurder. Daar ga je ongetwijfeld heel wat evolutie in zien, ik vind het interessant. Wat ik al lang niet meer kan zeggen over de F1.

Quin 23:00
afbeelding van Quin

Uit interesse ga ik zeker die eerste GP eens bezien, maar eerlijk gezegd heeft dit niets meer met autosport te maken.

Als dit een experiment zou zijn van enkele ingenieurs die dit willen uittesten, zou ik dat wel nog snappen. Maar dit is gewoon een 'klasse' die uitgaat van de FIA, maar dit heeft toch niets met sport te maken?

In een sport zoek je drama, spanning, rivaliteit tussen de coureurs. Coureurs die 9 van de 10 arrogant zijn en voor niets of niemand wijken, mooi, toch?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws