Gaat Smart een nieuwe, elektrische roadster maken?

Smart Roadster 2024

Je hebt het vast ook al gemerkt: het Smart van vandaag is niet meer het Smart van weleer. Zo maakt het merk tegenwoordig flink grotere auto’s, maar dat betekent niet dat ze hun verleden vergeten zijn. Wel integendeel: naast een nieuwe ForTwo zou er ook wel eens een nieuwe Smart Roadster kunnen komen.

Vijf jaar geleden veranderde plots alles voor Smart. Toen werd het merk namelijk een joint-venture met Geely — je welbekend van onder andere Volvo en Polestar. Het bleef trouwens niet bij die theorie alleen, want het nieuwe management liet die iconische kleine autootjes voor wat ze waren. Zo was de eerste nieuwe Smart, de #1, meteen de grootste auto die het merk ooit gebouwd had en daar ging de v nog eens over terwijl de aankomende #5 zelfs groter dan een Volkswagen Tiguan zou worden… Dus is Smart zijn herkomst dan volledig vergeten?

”Blijft een compacte tweezitter”

Blijkbaar toch niet helemaal, of toch niet als we zijn CEO Dirk Adelmann mogen geloven. In een interview met het Britse Autocar heeft die namelijk laten vallen dat het idee van een nieuwe Roadster nog steeds op tafel ligt bij Smart. Dat was blijkbaar meteen al het geval wanneer het merk zijn doorstart maakte vijf jaar geleden, al werd toen besloten om eerst te focussen op meer toegankelijke SUV’s. Daar hoeft het echter niet bij te blijven, aldus de CEO, want volgens hem staat Smart vooral voor unieke auto’s en designs. Daarom zou een Roadster wat hem betreft perfect naast de #1, #3 en #5 kunnen staan en als het zover komt, dan verzekert de Adelman ons dat die Roadster nog steeds een compacte tweezitter wordt… Maar dan wel elektrisch.

Smart ForTwo uit productie 2024

Dat is trouwens niet het enige retromodelletje waar Smart momenteel aan denkt want ook de ForTwo moet een vervolg krijgen. De laatste generatie van dat iconische stadsautootje ging eerder dit jaar uit productie zonder opvolger. Die opvolger komt er volgens de CEO echter wel pas zodra Smart kan verzekeren dat de nieuwe ForTwo winstgevend wordt, en daarvoor moeten ze vermoedelijk in zee met een partner om de ontwikkeling van het platform te kunnen delen. De kans is dus groot dat ook de toekomst van de Roadster daarvan afhankelijk is, of toch indien die zoals vroeger op de technische basis van de ForTwo komt te staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws