Deze Xiaomi SU7 Ultra wil de Chinese Porsche Taycan Turbo GT worden

Xiaomi SU7 Ultra 2024

Chinese EV’s zijn vaak maar wat eenheidsworst, niet? Wel, blijkbaar toch niet allemaal. Xiaomi heeft namelijk een voorsmaakje gegeven van een nieuwe versie voor zijn SU7, en dat wordt niet zomaar een versie. Hij zet namelijk z’n zinnen op een elektrisch Nürburgring-record… Luister je mee, Porsche?

De naam ‘Xiaomi’ ken je misschien al uit de smartphonewereld, maar wij nemen hem hier niet voor niks in de mond. Het Chinese bedrijf maakt tegenwoordig namelijk ook een auto: de SU7. Dat is in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden géén SUV, wel integendeel. Het gaat om een potente, elektrische sedan die er wat uitziet als het liefdeskind van een McLaren 750S en een Porsche Taycan… En met die laatste deelt hij blijkbaar ook zijn ambities.

”Dit wordt de snelste elektrische sedan”

Xiaomi heeft namelijk een nieuw prototype voorgesteld op basis van zijn SU7, en dat luistert naar de naam ’SU7 Ultra’. Dat suffix mag je ook best letterlijk nemen want de Chinezen lijken alles tot de laatste pk uit deze EV te persen. Zo haalt de SU7 Ultra naar eigen zeggen 1.548 pk uit drie motoren: eentje op de vooras met 392 pk en twee stuks op de achteras met elk 578 pk. Daardoor knalt het apparaat naar de 100 km/u in nog geen twee seconden, naar de 200 km/u in minder dan 6 seconden en naar de 300 km/u in welgeteld 15,07 seconden. Heb je nadien nog wat tijd over, dan moet volgens Xiaomi een topsnelheid van 350 km/u haalbaar zijn.

Xiaomi SU7 Ultra 2024

Om dat allemaal vlot te doen verlopen, krijgt de SU7 Ultra ontiegelijk veel luchtgeleiding mee. Zo zijn de voor- en achtervleugels anders net als de bumpers voor- en achteraan. Bovendien vind je een knoert van een spoiler boven de achterklep en daarmee gaat deze Xiaomi niet zozeer meer lijken op een gewone Porsche Taycan, maar wel op diens nieuwe Turbo GT-topversie. Dat is ook geen toeval want die laatste schopte het pas nog tot snelste elektrische sedan over de Nürburgring en pressies op dat record hebben de Chinezen nu ook hun zinnen gezet. Afwachten dus of ze die belofte kunnen waarmaken, want voorlopig gaat het nog slechts over een prototype.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws