Jaguar gaat jaar lang geen auto's meer bouwen/verkopen

Jaguar verkoop

De komende maanden gaat Jaguar élk model in de line-up op pensioen sturen, waardoor je een tijdlang geen nieuwe Jaguar meer zal kunnen kopen. Ergens in 2026 zou dan de eerste nieuwe generatie elektrische Jag bij de dealer moeten staan blinken. Een geniale zet? Of een drama voor de dealers en werknemers in de fabriek?

De Britse MD van Jaguar, Rawdon Glover, windt er geen doekjes om; eind dit jaar/ begin volgend jaar zal Jaguar geen nieuwe auto's meer verkopen. Dat laat de man weten aan het eveneens Britse Autocar. De beslissing past in de strategie om het merk te laten herboren als premium EV-merk.

Nieuwe Jag? Wachten tot 2026

Eerder schreven we al dat Jaguar dit jaar nog de XE, XF, E-Pace en I-Pace op pensioen zal sturen. Waardoor enkel de F-Pace het merk in leven moest houden. Ook dat blijkt nu dus wat overdreven. Want moeten we Glover geloven, dan zal ook die F-Pace het einde van dit jaar niet zien.

Jaguar verkoop

Het resultaat? Gezien Jaguar pas een nieuwe elektrische vierdeurscoupé à la Porsche Taycan op de markt zal brengen in 2026, zal het merk effectief een jaar lang geen nieuwe auto's meer verkopen. Dat klinkt natuurlijk niet zo'n goed nieuws voor de lokale dealers. Die dealers zullen dus een jaar lang moeten teren op tweedehandsmodellen en aftersales. Al hebben ze natuurlijk ook nog meestal Land Rover in dezelfde vitrine staan. Compleet zonder werk vallen zullen ze dus niet. Of we hetzelfde kunnen zeggen over de arbeiders in de Jaguar-fabrieken?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws