Met MINI op kamp, of waarom daktenten helemaal in zijn

kamperen met een mini auto daktent

Kamperen is helemaal terug. Echter, nog hipper is kamperen met een tent op je auto, ook wel een daktent genoemd. Dat is de automerken zeker niet ontgaan, alleen al dit jaar (2023) hebben wij er bij Autofans drie pers-daktent-reizen opzitten.

Als er nu één merk is waar je zonder verpinken "hip" in de omschrijving mag zetten is het MINI wel. De Duitse Britten konden hebben dan ook al een tijdje daktenten in de aanbieding. Je gaat wel wat moeten zoeken, want op hun officiële website zijn ze nergens te bespeuren. Nochtans, we spraken al in 2017 over de MINI Countryman daktent.

kamperen met een mini auto daktent autohome

Weinig tekort

De "MINI" daktenten lijn is dan ook het werk van het Italiaanse Autohome. Die maken ook tenten voor o.a. LandRover. Wij kregen de keuze tussen de officiële MINI Countryman Autohome daktent of de Autohome daktent voor pakweg een MINI Electric. Die laatste is net iets kleiner(en dus goedkoper) aangezien alleen de achterzijde naar boven kan. Beide hebben echter exact dezelfde platformdimensie. Met 130 op 210 cm ga je zelfs als lange MINI rijder weinig tekort komen. Je verliest ook weinig ruimte aangezien je slaapzakken, kleine rugzakken, e.a. gewoon in het dak of in de zijwanden kwijt kan.

kamperen met een mini auto daktent autohome binnen

Stevig tentje

Verder heb je een hard, geïsoleerd, fiberglas, dak. Regen wordt bijgevolg goed gedempt maar ook de temperatuur binnen kan profiteren van dat beetje isolatie. Binnenin vinden we nog een touch ledlampje terug op het plafond zodat je nooit hoeft te zoeken naar je zaklamp. We krijgen het gevoel dat Autohome goed heeft nagedacht over hun tent, dat mag ook wel voor 3719 euro(2269 euro voor de kleinere variant).

proven concept

Opgevouwen is de tent niet veel groter dan een dakkoffer. Met een gewicht van 60 kg heeft je dak een eitje aan de tent. Je kan dus zonder proberen de Franse snelheidslimiet knallen richting het zuiden. Schrik om door je dak te gaan moet je niet hebben. Een dak van een auto is ontworpen om heelhuids overkop te gaan, het kan m.a.w. wel wat gewicht aan.

kamperen met een mini auto daktent autohome binnen

Conclusie

Kamperen in een daktent is waarschijnlijk één van de makkelijkste vormen van outdoor overnachten. De tent opzetten is 5 minuten werk, je zit hoog en droog en opgevouwen kan je gewoon normaal over de weg alsof er niet aan de hand is. En neen, je hoeft niet over een LandRover Defender te beschikken om je tent te dragen. In tegendeel, geef ons maar zo'n elektrische MINI.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws