Einde autoprogramma’s: ook The Grand Tour houdt er waarschijnlijk mee op

The Grand Tour einde 2023

Het worden barre tijden voor zij die graag afstemmen op automobiel vermaak. Na Top Gear rijdt namelijk ook The Grand Tour, het Amazon-programma met de oorspronkelijke Top Gear-cast, richting de afgrond. Boegbeeld Jeremy Clarkson steekt zijn exit op een matige gezondheid, al is er misschien meer aan de hand.

In 2015 stond de TV-kijkende autowereld even stil. Toen gooide de BBC namelijk Jeremy Clarkson uit Top Gear na een incident met de crew. Daarop besloten allebei de andere presentatoren — Richard Hammond en James May — om er eveneens de brui aan te geven, en het complete team migreerde naar productiehuis Amazon om daar The Grand Tour uit de grond te stampen. Na drie seizoenen en een reeks ‘specials’ lijkt het ook daar nu echter einde verhaal voor het drietal.

Toekomst zonder trio?

Verschillende media melden namelijk dat Amazon zijn laatste aflevering van The Grand Tour gefilmd heeft. Zo weten we dat er ergens midden volgend jaar nog één ‘special’ zal verschijnen, waarvoor de presentatoren naar Zimbabwe trokken. Verdere opnames staan echter niet meer gepland, want volgens Clarkson kan zijn gezondheid de verre reizen — om nog niet te spreken over de absurde uitdagingen — niet meer aan. Ook Hammond en May zouden dan een eind aan hun Amazon-carrière willen knopen… Al zou het afscheid ook iets te maken kunnen hebben met uitspraken die Clarkson vorig jaar over het Britse koningshuis gemaakt heeft, want sindsdien hing de verlenging van zijn contract met Amazon al aan een zijden draadje.

The Grand Tour einde 2023

Als The Grand Tour effectief verdwijnt, is dat al het tweede populaire autoprogramma dat liefhebbers op korte tijd aan zijn einde zien komen. Zo werd pas nog officieel bekendgemaakt dat de BBC de stekker uit Top Gear trekt, dat sinds het vertrek van Clarkson, Hammond en May door een wisselende garde aan presentatoren geleid werd. Daar blijft de deur echter op een kier om ooit nog een comeback van het programma uit de grond te kunnen stampen en hetzelfde geldt voor The Grand Tour. Zo zou Amazon momenteel aan het afwegen zijn of en hoe ze met de show kunnen verder gaan, maar het zal hoe dan ook zonder het iconische trio zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mathieu 12:26
afbeelding van Mathieu

Wat de reden ook is, dit vind ik nu wel spijtig om te lezen. Ik vond de Grand Tour beter dan Top Gear met de laatste 3 presentatoren. Ook wel leuk, maar...

Adriaan 09:48
afbeelding van Adriaan

Best op tijd de stekker eruit trekken dan iets dat al lang zijn ziel verloren heeft in leven proberen te houden denk ik dan. Hun laatste tour door oost europa heb ik wat uit loyaaliteit bekeken, maar een hoogliever kon je die aflevering ook niet meer noemen. De drie heren zijn zonder twijfel de meest invloedrijke mensen uit de media als het over de auto industrie gaat, maar soms moet je weten wanneer het tijd is om te veranderen.

Pjotr 11:58
afbeelding van Pjotr

Wat kan Amazon t nou schelen of hij iets over t koningshuis heeft gezegd. BBC daarentegen had m gelijk op water en brood gezet. En de gouden tijd van die 3 heren is al lang geweest. Tot 2015 ongeveer was t fantastisch maar nu zijn t gewoon 3 bejaarde heren die een kunstje opvoeren.

this 13:35
afbeelding van this

Jammer eigenlijk. Die specials bij de gran tour vond ik eigenlijk wel echt geniale televisie. Maar aan alles moet er eens een einde komen. En hen vervangen door andere presentatoren werkt niet (getuige Top Gear).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws