Volkswagen ID.X Performance: zo gestoord kan de ID.7 GTX worden (2023)

Volkswagen ID.X Performance 2023

Volkswagen heeft een elektrisch studiemodel meegenomen naar een bijeenkomst van ID.-rijders, en dat is er niet zomaar eentje. Deze ID.X Performance is namelijk wild bespoilerd, 558 pk sterk én kan straks gewoon werkelijkheid worden… Of toch ongeveer.

Geloof het of niet, maar ook troste bezitters van Volkswagens elektrische ID.-modellen beschikken al over een clubje. Die ID. Drivers Club zit ook niet stil want elk jaar organiseren ze het ID. Treffen in het Zwitserse Locarno. Afgelopen weekend was dat event alweer goed voor een opkomst van 130 elektrische Volkswagens… Maar eentje ging daar met het grootste deel van de aandacht lopen.

Langer wachten

Volkswagen was er zelf namelijk ook aanwezig, en zij maakten van de gelegenheid gebruik om er de ID.X Performance te onthullen. Lang moet je er niet naar kijken om te zien dat het in essentie om een ID.7 gaat, maar dat is er dan wel eentje die flink opgepept werd. Zo beschikt de conceptcar over 6 centimeter lagere ophanging en 8 centimeter grotere spoorbreedte, en op de uithoeken zitten 20 inch grote velgen met centrale wielmoer zoals in de racerij. Ook de enorme spoiler ziet er klaar voor de competitie uit, en het hele bumperwerk werd eveneens hertekend. De lagere splitter, diffuser en zijskirts kregen een rood biesje als kers op de taart, en dezelfde kleur keert hier en daar terug in het interieur.

Volkswagen ID.X Performance 2023

Al die extra luchtgeleiding kan misschien ook van pas komen want onderhuids gaat het niet zomaar om een ID.7. Zo spreekt Volkswagen over twee elektromotoren, goed voor vierwielaandrijving en maar liefst 558 pk aan vermogen. Daarmee zou deze ID.X Performance wel eens een voorsmaakje kunnen geven van de aankomende ID.7 GTX, een sportieve topversie die Volkswagen oorspronkelijk op de IAA in München ging onthullen maar dat dan toch niet deed. Als het eindresultaat enigszins in de buurt komt van dit gekke voorsmaakje, willen we het iets langere wachten er gerust bij nemen…

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 15:18
afbeelding van John

Lijkt mij een leuk model om de Pikes Peak mee te beklimmen :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws