Trop est Trop? Ook Panda XL in de maak

fiat panda

Ze plannen een kleine Jeep, een Fiat 500X en volgens de geruchten werken ze ook aan een Panda XL. Trop est Trop?

Als we de geruchten mogen geloven werkt Fiat aan een XL variant van de populaire Fiat Panda. Dat is opvallend want dezelfde groep werkt ook al aan een XL variant van de Fiat 500, die zal 500X heten, en aan een nieuwe kleine Jeep. Net zoals de Panda die we nu kennen, zal ook de XL versie voor- en vierwielaandrijving krijgen. Inzake design is het voor de hand liggend dat er elementen in zullen terugkomen van de reguliere Panda.

De Panda XL zou in zijn voorwielaangedreven variant een opvolger kunnen zijn van de Fiat Bravo, net zoals de Nissan Qashqai de Almera verving. Fiat zal de kleine Jeep en Fiat 500X bouwen in zuid Italië, de kans is dus groot dat ook de Panda XL daar van de band zal rollen.

De Fiat groep lijkt te proberen om met een minimum aan investeringen een zo groot mogelijk gamma uit te bouwen. De 500 is er intussen in een pak varianten ( 500, 500c, 500L, 500L Trekking ) en het lijkt er op dat ze dezelfde toer op gaan met de Panda. Ons rest alleen de vraag of het niet wat teveel van hetzelfde wordt en zorgt voor eventuele kannibalisatie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws