"David Brown Automotive" is nieuw Brits automerk

"David Brown Automotive" is nieuw Brits automerk

Als de Britten iets kunnen naast thee zetten en engels praten, is het nicheproducten bouwen in de autoindustrie waar, laat ons eerlijk zijn, niet altijd een winstgevende markt voor is.

Denk aan de tientallen kleine constructeurs die het stuk voor stuk enorm moeilijk hebben: Caterham, Lotus, Morgan, enzovoort. En hoewel het klimaat niemand ertoe aanzet te investeren in een bestaand merk, richt zakenman David Brown doodleuk zijn eigen merk op.

En dat hij het meent wordt duidelijk na het lezen van hun eerste persbericht. Zo trok hij Alan Mobberley aan, ex Chief Designer bij Landrover voor 19 jaar. Hij trok ook de ingenieurs aan van de Envisage Group voor de productie van de wagen.

Het doel is: "to refresh the classic British sports car, for the 21st Century" een gevoel dat hij niet vond bij de bestaande automerken.

Momenteel werken ze hard aan een eerste model dat in april 2014 zal worden voorgesteld en momenteel de codenaam "Project Judi" draagt. De wagen zal sowieso in beperkte oplage aangeboden worden. Een klein volume dus, maar wel een combinatie van traditioneel vakmanschap en de nieuwste productietechnieken.

Zodra we dichter bij de lancering zijn beland, zullen ze meer informatie omtrent het project geven.

Rest ons alleen de vraag hoeveel kans op slagen een project als dit heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws