MTM geeft RS Q3 ovalen die hij verdient

mtm-audi-rs-q3_02

Duits tuningsbedrijf MTM heeft haar kit klaar voor de Audi RS Q3. Die krijgt daardoor een stuk meer oomph uit de geblazen vijfcilinder, maar vooral eindelijk twee einddempers achteraan.

MTM krikt het vermogen van de 2.5 TFSI van 310 pk op naar een stevige 410 pk. Daarnaast wordt het koppel van 420 Nm naar 570 Nm geschroefd. Daardoor raast deze gekietelde-Q3 in 4,3 seconden naar de honderd (was 5,5). Daarvoor maken de Duitsers trouwens niet eens hun handen vuil. De prestaties en cijfers worden namelijk gehaald door hun M-Cantronic-systeem (lees: herprogrammering van het motormanagement).

Eindelijk een echte 'RS'

Als er uiterlijk één ding is dat de RS Q3 mist, dan is het wel een setje dubbele uitlaten achteraan. Want wees nu eerlijk, die enkel demper ziet er wat knullig uit. Daar hebben ze bij MTM een oplossing voor. Simpelweg een nieuwe uitlaatlijn met dubbele dempers die achteraan omhuld worden door een knappe diffuser. Afwerken doet de tuner met een aangepast remsysteem en met de Q3 iets dichter bij moeder aarde te zetten. Kostplaatje? 76.650 euro in Duitsland. Dat is bijna evenveel als de RS Q3 die wij reden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 20:04
afbeelding van Carlos

Wel wel wel! Ben in de verste verte fan van de Q3! Zelfs in RS trim doet het me niets maar zo!? Wel dat kan ik wel pruimen. Zoals je zegt, MTM geeft deze net dat tikkeltje meer om het een RS waardig te zijn.

Carlos 22:33
afbeelding van Carlos

Ze klinkt zelfs al beter :D https://www.youtube.com/watch?v=ruUMZ4Nm7UE

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws