Hyundai toont eerste plaatje nieuwe Elantra

hyundai-elantra-teaser_01

In onze contreien wordt de Elentra al twee generaties niet meer aangeboden maar in thuisland Zuid-Korea en over het water in Amerika kunnen ze de kleine sedan best smaken. Dit jaar nog zal Hyundai de zesde generatie voorstellen. Die ziet er visueel alvast veelbelovend uit.

Weet je de Vision G Concept Coupe van een paar dagen terug nog? Het lijkt erop dat Hyundai die concept een paar keer te warm heeft gewassen en ontdaan heeft van overdreven hoekjes om tot de nieuwe Elantra te komen. Het resultaat is een - toegegeven momenteel nog als tekening - wagen met een zelfverzekerde aanblik dankzij de hexagonale grille en scherp getrokken koplampen.

Peter Schreyer vindt alleszins dat 'de nieuwe Elantra unieke designelementen weet te combineren waardoor de wagen in zijn eigen klasse zit.' Verwacht niet dat de Elantra - en zijn coupévariant - naar België komt. Wij hebben de Europese i30 hatchback en de iets grotere - en eveneens Europese - i40 om die leegte op te vullen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Cor Neel 22:38
afbeelding van Cor Neel

Wordt de Elantra in Zuid-Europa wel verkocht? Heb al twee keer een Elantra met Belgische nummerplaat zien rijden, vraag me af of deze uit Zuid-Europa zijn geïmporteerd. Zal de volgende generatie i30 dezelfde neus krijgen als de nieuwe Elantra? Ziet er alvast veelbelovend uit.

Cor Neel 22:43
afbeelding van Cor Neel

Leuk overigens, zo'n Elantra zonder deuren

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws